Jukka Kekkonen 

  • Syntynyt 12.10.1953
  • Ansioluettelo
  • Naimisissa, yksi aikuinen lapsi
  • Oikeustieteen tohtori (1987), Oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori (1995-) Helsingin yliopistossa 
  • Kirjoittanut useita kirjoja, viimeisimpänä: Kekkosen kynästä (2019, Edita), Polttoroviolta pyhimykseksi (Art House, 2017), Kun aseet puhuvat (Art House, 2016), ja Mitä on kontekstuaalinen oikeushistoria? (Oikeustieteellinen tiedekunta, 2013) 
  • Vanhemmat: Tekn.lis Helena Kekkonen (sai Unescon rauhankasvatuspalkinnon 1981) ja DI Risto Kekkonen (pitkäaikainen Tekniikka elämää palvelemaan -järjestön puheenjohtaja).
  • Asuinpaikat: Herttoniemi (Majavatie 10), Mankkaa ja aikuisiällä Töölö, Katajanokka (30 vuotta), Munkkiniemi ja nyt Pitäjänmäki
  • Muut saavutukset: kymmeniä mitaleja SM-tasolla jalkapallon ja salibandyn ikämiessarjoista. 

Olen koko aikuisikäni kirjoittanut ja puhunut oikeusvaltion periaatteiden ja demokratian puolesta. Olen myös tutkinut näitä kysymyksiä. Suomi on tänään maailman mittakaavassa vahva demoraattinen oikeus- ja hyvinvointivaltio. Valitettavasti 2000-luvulla suunta on kääntynyt. Osa suomalaisen yhteiskunnan parhaista saavutuksista, kuten tasa-arvoisten mahdollisuuksien luominen kaikille ja ihmisten tasavertainen kohtelu koko elämänkaaren aikana, on joutunut uhanalaiseksi. Hyvinvointivaltiota on pienin, mutta kasvavin askelin alettu murentaa. Syrjäytyminen lisääntyy ja eriarvoisuus kasvaa. Tämä kehitys on pysäytettävä niin kauan kuin se on vielä mahdollista.

Tarvitsemme laadukasta lainvalmistelua, avointa keskustelua ja demokraattista päätöksentekoa laajalla rintamalla. Kaikki Suomen historian suuret saavutukset on saatu aikaan laajan konsensuksen avulla. Nyt on löydettävä tie reiluun ja oikeudenmukaiseen yhteiskuntapolitiikkaan - yhdessä.

Meillä on kunniavelka maksettavanamme sukupolville, jotka ovat tehneet Suomesta hyvinvointivaltion.

Meillä on myös vastuu tulevien sukupolvien edessä. Vain laajalla yhteistyöllä, jossa joudumme myös tinkimään omista eduistamme, voimme torjua uhkia, jotka uhkaavat suomalaista hyvinvointivaltiota ja yhteiskuntaa - ilmastoa unohtamatta.